Vacunes VIH

Es calcula que el VIH afecta prop de 38 milions de persones a tot el món.

Aproximadament un 66% té accés al tractament antiretroviral.

El 2019 es van notificar 1,7 milions de noves infeccions: cada 18 segons es produeix una nova infecció.

Una vacuna preventiva contra el VIH s’administraria a les persones seronegatives amb l’objectiu de prevenir la infecció.

La vacuna ensenyaria al sistema immunitari a reconèixer i lluitar contra el VIH en cas que d’exposar-se al virus.

Les opcions de tractament contra el VIH han millorat molt en els últims 30 anys. Tot i això, els antiretrovirals poden tenir efectes secundaris, són costosos i difícils d’aconseguir en alguns països. Per altra banda, ja existeixen mesures per prevenir la infecció com són la utilització del preservatiu o la presa de PrEP (profilaxis pre-exposició) en els grups de més risc. No obstant, una vacuna preventiva contra el VIH seria la forma més eficaç per acabar totalment amb les noves infeccions pel VIH.

Més informació sobre la vacuna contra el VIH: http://www.hvtn.org/content/dam/hvtn/participants/myths/myths-facts-handout-SPANISH.pdf

Estudi multicèntric, aleatoritzat, doble cec, controlat per placebo en fase 3 per avaluar l’eficàcia d’un règim de vacuna heteròloga d’Ad26.Mos4.HIV amb gp140 del subtipus C i el mosaic gp140 com a adjuvants per prevenir la infecció pel VIH-1 entre homes cisgènere i persones transgènere que tinguin sexe amb homes cisgènere i/o persones transgènere.

La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol estan reclutant participants per a un assaig clínic internacional que provarà si una nova vacuna és efectiva per prevenir la infecció per VIH.

Estem buscant:

  • Persones d’entre 18 i 60 anys
  • Homes i persones transgènere que tinguin sexe amb homes i/o persones transgènere
  • Persones sense infecció pel VIH i que no volen utilitzar PrEP

Per obtenir més informació, pots visitar la web de l’assaig www.mosaicostudy.com.